Nazad na početnu

Pesto tjestenina s mahunama i krumpirom

Dobra i ukusna kombinacija za dobro društvo!

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 250 g tjestenine
  • 4 krumpira, izrezana na kriške
  • 100 g svježih mahuna, izrezanih na komade
  • 15 ml maslinovog ulja
  • 1 režanj češnjaka, nasjeckan
  • sol i papar po ukusu
  • 120 ml jogurta
  • 75 g Pesto umaka
  • 20 g ribanog parmezana

Priprema

Priprema

Dovedite veliki lonac lagano posoljene vode do vrenja i u njoj kuhajte tjesteninu na 8 do 10 minuta, taman dok ne bude al dente. Uklonite s vatre, ocijedite i vratite u lonac.

Zatim u srednje velikom loncu dovedite vodu do vrenja i u njoj kuhajte krumpire oko 7 minuta. Nakon toga dodajte mahune u lonac s krumpirima i nastavite kuhati oko 3 minute. Ocijedite djelomično kuhani krumpir i mahune i stavite sve na stranu.

Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri i dinstajte češnjak na minutu. Umiješajte krumpir i mahune i začinite sa solju i paprom. Kuhajte i dobro miješajte sve dok krumpir i mahune ne budu mekane i lagano dobiju boju.

Prebacite smjesu krumpira u lonac s tjesteninom. Umiješajte i jogurt, pesto umak i parmezan.

Ostavite malo parmezana, pa ga posipajte po vrhu prije posluživanja.