Pesto tjestenina s mahunama i krumpirom

Dobra i ukusna kombinacija za dobro društvo!

Pesto tjestenina s mahunama i krumpirom

00:45

Sastojci:

Priprema

Dovedite veliki lonac lagano posoljene vode do vrenja i u njoj kuhajte tjesteninu na 8 do 10 minuta, taman dok ne bude al dente. Uklonite s vatre, ocijedite i vratite u lonac.

Zatim u srednje velikom loncu dovedite vodu do vrenja i u njoj kuhajte krumpire oko 7 minuta. Nakon toga dodajte mahune u lonac s krumpirima i nastavite kuhati oko 3 minute. Ocijedite djelomično kuhani krumpir i mahune i stavite sve na stranu.

Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri i dinstajte češnjak na minutu. Umiješajte krumpir i mahune i začinite sa solju i paprom. Kuhajte i dobro miješajte sve dok krumpir i mahune ne budu mekane i lagano dobiju boju.

Prebacite smjesu krumpira u lonac s tjesteninom. Umiješajte i jogurt, pesto umak i parmezan.

Ostavite malo parmezana, pa ga posipajte po vrhu prije posluživanja.

Ostali recepti

Smoothie od naranče, bundeve i mrkve
Smoothie od špinata i chia sjemenki
Sok od naranče, đumbira i mrkve
Lagani ručak od samo tri sastojka!
Palačinke bez glutena
Smoothie od jabuke i jogurta
Junetina s narančom i zelenom paprikom
Smoothie od lanenih sjemenki i malina
© 2025 Zdravi recepti