Nazad na početnu

Penne tjestenina sa špinatom i slaninom

Slasna tjestenina s hrskavom slaninom.

00:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 350 g penne tjestenine
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 6 kriški slanine, narezanih na sitno
  • 15 g češnjaka, sitno narezanog
  • konzerva pelata rajčica (cca 400 g), narezati na kockice
  • 1 vezica svježeg špinata, isprati i rastrgati na veličinu zalogaja

Priprema

Priprema

Dovedite veliki lonac lagano posoljene vode do vrenja. Dodajte penne tjesteninu i kuhajte dok ne omekša, to jest 8 do 10 minuta.

U međuvremenu, zagrijte žlicu maslinovog ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Stavite slaninu u tavu i pecite ju dok ne potamni i ne bude hrskava. Dodajte češnjak i pecite još oko minutu. Umiješajte rajčice i kuhajte dok se skroz ne zagriju.

Stavite špinat u cjedilo i ocijedite vruću tjesteninu preko nje tako da ona blago uvene.

Prebacite sve u veliku zdjelu za posluživanje i dobro promiješajte s preostalim maslinovim uljem i smjesom od slanine i rajčice.