Nazad na početnu

Penne s kobasicom i ricottom

Domaće kobasice su uvijek dobrodošle kod ovakvih recepata!

00:50
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 par kobasica
  • 1 crveni luk, fino narezan
  • 1 komorač, narezan
  • 1 velika žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 150 ml crvenog vina
  • 100 ml umaka od rajčice
  • 3 velike žlice svježeg bosiljka
  • 300 g penne tjestenine
  • 100 g ricotta sira
  • 50 g parmezana, svježe naribanog
  • sol
  • crni papar

Priprema

Priprema

Stavite kobasice u tavu i prekrijte ih s vodom. Dovedite vodu do vrenja, a zatim ostavite neka se kobasice dinstaju sve dok voda ne ispari. Ohladite kobasice i narežite ih na manje komade.

Pržite luk i komorač u ulju sve dok ne omekšaju. Dodajte kobasice, vino i umak od rajčica.

Kuhajte tako kroz deset minuta, a zatim dodajte bosiljak i začinite sa solju i paprom.

Kuhajte penne u lagano slanoj kipućoj vodi dok ne budu al dente te ih zatim ocijedite. Umiješajte ih u umak.

Stavite 1 veliku žlicu ricotte na svaki tanjur. Rasporedite tjesteninu preko toga i pospite parmezanom.