Nazad na početnu

Penne s brokulom i pancetom

Bogatstvo okusa i ukusno jelo čine savršen obrok!

23:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 2 velika komada brokule
  • 400 g penne tjestenine
  • 100 g tanko narezane pancete
  • malo maslinovog ulja
  • 3 sitno narezana češnja češnjaka
  • 1 konzerva pelata
  • sol
  • papar
  • korica 1 limuna
  • peršin
  • 150 g naribanog sira Pecorino Romano

Priprema

Priprema

Zagrijte maslinovo ulje i popecite češnjak i pancetu. Kada poprime smećkastu boju, dodajte pelate. Posolite i kuhajte 20 do 30 minuta uz povremeno miješanje.

Brokulu operite i nasjeckajte. U slanoj i prokuhanoj vodi kuhajte brokule 5 minuta. Ocijedite, a zatim stavite u zdjelu zajedno s koricom limuna, peršinom i malo maslinovog ulja. Dodajte sol i papar.

Tjesteninu skuhajte u hladnoj vodi. Ocijedite i umiješajte u umak od rajčica, a zatim dodajte brokulu. Sve dobro izmiješajte i poslužite uz ribani sir.