Peciva punjena trešnjama

Sočna i slatka peciva punjena trešnjama.

Peciva punjena trešnjama Izvor slike: Depositphotos

01:30

Sastojci:

Priprema

  1. Za pripremu tijesta, pomiješajte brašno, šećer i sol. Dodajte maslac i dobro izmiješajte. Ulijte vodu i miješajte dok ne dobijete tijesto.
  2. Tijesto zamotajte u plastičnu foliju i pustite da odstoji oko 1 sat.
  3. Zagrijte pećnicu na 200°C.
  4. Za punjenje, pomiješajte trešnje, brašno, šećer i sol. Dobro izmiješajte i stavite na stranu.
  5. Na pobrašnjenoj površini, razvaljajte tijesto i okruglim kalupom izrežite krugove. Ponovo razvaljajte preostalo tijesto i izrežite kvadrate sve dok ne potrošite tijesto do kraja.
  6. Krugove i kvadrate poslažite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
  7. Stavite žlicu nadjeva u središte svakog komada tijesta, pazeći da se punjenje ne izlije. Preklopite tijesto i rubove pritisnite vilicom. Svako pecivo na vrhu probušite vilicom.


Peciva premažite jajetom, pospite šećerom i pecite 15 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju. Poslužite toplo ili na sobnoj temperaturi.

Ostali recepti

Voćni sok
Smoothie od grejpa i jagoda
Pečene prokulice s kruškama i pistacijem
Njoki s bademima
Varivo od govedine i batata
Pita od krušaka i brusnica
Losos s pet začina
Salata od proljetnog povrća
© 2025 Zdravi recepti