Izvor slike: Depositphotos
Sastojci:
- 225 g višenamjenskog brašna
- 40 g šećera
- 1 žličica soli
- 110 g maslaca izrezanog na kockice
- 4 do 6 žlica hladne vode
-
- Nadjev
-
- 400 g trešanja bez koštica
- 55 g šećera
- 15 g višenamjenskog brašna
- prstohvat soli
- 1 jaje, istučeno s malo vode
- šećer za posipanje
Priprema
- Za pripremu tijesta, pomiješajte brašno, šećer i sol. Dodajte maslac i dobro izmiješajte. Ulijte vodu i miješajte dok ne dobijete tijesto.
- Tijesto zamotajte u plastičnu foliju i pustite da odstoji oko 1 sat.
- Zagrijte pećnicu na 200°C.
- Za punjenje, pomiješajte trešnje, brašno, šećer i sol. Dobro izmiješajte i stavite na stranu.
- Na pobrašnjenoj površini, razvaljajte tijesto i okruglim kalupom izrežite krugove. Ponovo razvaljajte preostalo tijesto i izrežite kvadrate sve dok ne potrošite tijesto do kraja.
- Krugove i kvadrate poslažite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
- Stavite žlicu nadjeva u središte svakog komada tijesta, pazeći da se punjenje ne izlije. Preklopite tijesto i rubove pritisnite vilicom. Svako pecivo na vrhu probušite vilicom.
Peciva premažite jajetom, pospite šećerom i pecite 15 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju. Poslužite toplo ili na sobnoj temperaturi.