Pečeni patlidžani na sicilijanski

Probajte patlidžane na drugačiji način

Pečeni patlidžani na sicilijanski

00:45

Sastojci:

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Narežite patlidžane na male kockice i stavite ih na nauljeni pladanj za pečenje.

2. Pladanj pokrijte aluminijskom folijom i pecite u zagrijanoj pećnici 15-20 minuta, dok ne omekšaju. Odložite, neka se patlidžan ohladi.

3. Stavite celer i rajčice u veću zdjelu i prelijte kipućom vodom.

4. Izvadite rajčice iz zdjele kad se njihova koža počne guliti. Odstranite kožu i sjemenke te nasjeckajte rajčicu na male kockice.

5. Izvadite celer iz vode, nasjeckajte ga i odložite.

6. Ulijte biljno ulje u tavu, dodajte nasjeckane ljutike i pržite 2-3 minute dok ne omekšaju. Dodajte celer, rajčice, pire od rajčice i masline. Začinite po ukusu solju i paprom.

7. Lagano kuhajte 3-4 minute. Dodajte ocat, šećer i ohlađene patlidžane u tavu i lagano zagrijte 2-3 minute dok se svi sastojci ne spoje. Odložite i ohladite smjesu patlidžana. Kad je ohlađeno, ukrasite nasjeckanim bosiljkom i poslužite hladno na listovima zelene salate.

Ostali recepti

Namaz od kikirikija i meda
Njoki s rajčicom i slaninom
Salata od tune i graha
Zapečena piletina s mozzarellom
Pečene prokulice s kruškama i pistacijem
Čokoladne kocke s jagodama
Graham palačinke
Granola s orašastim plodovima
© 2025 Zdravi recepti