Probajte patlidžane na drugačiji način
Sastojci:
1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Narežite patlidžane na male kockice i stavite ih na nauljeni pladanj za pečenje.
2. Pladanj pokrijte aluminijskom folijom i pecite u zagrijanoj pećnici 15-20 minuta, dok ne omekšaju. Odložite, neka se patlidžan ohladi.
3. Stavite celer i rajčice u veću zdjelu i prelijte kipućom vodom.
4. Izvadite rajčice iz zdjele kad se njihova koža počne guliti. Odstranite kožu i sjemenke te nasjeckajte rajčicu na male kockice.
5. Izvadite celer iz vode, nasjeckajte ga i odložite.
6. Ulijte biljno ulje u tavu, dodajte nasjeckane ljutike i pržite 2-3 minute dok ne omekšaju. Dodajte celer, rajčice, pire od rajčice i masline. Začinite po ukusu solju i paprom.
7. Lagano kuhajte 3-4 minute. Dodajte ocat, šećer i ohlađene patlidžane u tavu i lagano zagrijte 2-3 minute dok se svi sastojci ne spoje. Odložite i ohladite smjesu patlidžana. Kad je ohlađeno, ukrasite nasjeckanim bosiljkom i poslužite hladno na listovima zelene salate.