Nazad na početnu

Pečeni krumpir s češnjakom i začinima (DASH dijeta)

Ako krumpire jedete s korom, unosite gotovo dvostruku količinu vlakana.

01:00
4 osobe
Lako

Nutritivne vrednosti

  • kalorije 152
  • kolesterol 3 mg
  • proteini 3 g
  • natrij 164 mg
  • ugljikohidrati 25 g
  • vlakna 2 g
  • ukupno masti 5 g
  • kalij 662 mg
  • zasićene masti 1 g
  • kalcij 28 mg
  • mononezasićene masti 3 g

Sastojci

  • 450g malih krumpira
  • 10 režanja češnjaka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žličica nasjeckanog svježeg ružmarina
  • 1 / 4 žličice soli
  • 1 / 4 žličice mljevenog crnog papra
  • 1 žličica maslaca
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C. U veliku zdjelu pomiješajte cijele krumpire, češnjak, maslinovo ulje, ružmarin, sol i papar. Rukama miješajte dok krumpir nije ravnomjerno obložen začinima. Rasporedite krumpir u lim za pečenje. Pokrijte poklopcem ili aluminijskom folijom i pecite 25 minuta. Skinite poklopac ili foliju. Okrenite krumpire i pecite otkrivene sve dok ne postanu mekani i lagano zapečeni, oko 25 minuta. Premjestite u zdjelu za posluživanje i pomiješajte s maslacem. Pospite peršinom i poslužite.

Energetska vrijednost

152