Nazad na početnu

Pečeni bakalar na grčki način

Fileti bijele ribe u pećnici s krumpirom, rajčicom i začinskim biljem za zdravu, bezglutensku večeru. 

00:50
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 2 svježa fileta bakalara

  • šaka peršina

  • 5 manjih krumpira, oguljenih i nasjeckanih na kolutiće

  • luk

  • 2 režnja češnjaka, prepolovljena i nasjeckana

  • ½ žličice suhog ili svježeg origana 

  • 2 žlice maslinova ulja

  • pola limuna

  • 2 velike rajčice, narezane na četvrtine

Priprema

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Krumpir, luk, češnjak, origano i maslinovo ulje prebacite u lim za pečenje, posolite i rukama premažite kako bi sve bilo u ulju.
  3. Pecite 15 minuta, promiješajte pa ponovno pecite 15 minuta.
  4. Dodajte limun i rajčicu i pecite oko 10 minuta.
  5. Svemu dodajte riblje filete i pecite dodatnih 10 minuta. Poslužite toplo, s maslinovim uljem, češnjakom i peršinom i dekorirajte po želji.