Pečene jabuke s medom i limunom

Isprobajte i uživajte!

Pečene jabuke s medom i limunom

01:00

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180 ° C.

Izvadite jezgre od jabuke, ostavljajući ih u cjelini. S oštrim nožem, izrežite linije kroz kožu jabuke u intervalima te ih zatim stavite u lim za pečenje ili vatrostalnu zdjelu.

Pomiješajte med, koricu limuna i sok od limuna te maslac.

Uz pomoć žlice napunite jabuke smjesom koju ste napravili i pokrijte lim ili zdjelu s folijom ili poklopcem.

Pecite 40-45 minuta, taman dok jabuke budu mekane.

Poslužite vruće.

Ostali recepti

Tuna s tikvicama i kaparama
Tortilje punjene šampinjonina i đumbirom
Pileći ražnjići s gljivama i ananasom
Salata od batata i hrskavih badema
Matcha doručak u zdjeli
Juha od crvenog kupusa
Marinirani fileti lososa sa salatom od leće
Smoothie od kelja, celera i jabuka
© 2025 Zdravi recepti