Pečena riba s finim začinima

Idealan objed za veliko društvo

Pečena riba s finim začinima

01:00

Sastojci:

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Lagano isperite ribu i osušite upijajućim kuhinjskim papirom. Lososa zarežite dijagonalno nekoliko puta s obje strane, natrljajte solju i paprom.

2. Pomiješajte sirni namaz, češnjak, limunovu koricu, limunov sok i sok od naranče, muškatni oraščić, senf i svježe krušne mrvice. Dobro izmiješajte. Tom smjesom napunite proreze ribe i u svaki stavite malo svježeg kopra. Ostatak bilja stavite u meso ribe. Izvažite ribu i proračunajte vrijeme pečenja. Računa se 10 minuta za svakih 450 g ribe.

3. Postavite ribu na dvostruki sloj aluminijske folije. Premažite je preostalim sirnim namazom. Na vrh stavite kriške iimete, zamotajte foliju u paketić. Ohladite u hladnjaku 15 minuta.

4. Stavite ribu u pladanj za pečenje u zagrijanu pećnicu i proračunajte vrijeme pečenja. Otvorite foliju 15 minuta prije kraja i pecite dok kora ne postane hrskava. Izvadite ribu i neka se hladi 10 minuta.

5. Izlijte sokove iz pladnja u tavu. Uzavrijte i umiješajte slatko vrh nje i svježi sir. Lagano kuhajte 3 minute ili dok ne postane vruće. Ukrasite grančicama kopra i odmah poslužite.

Ostali recepti

Salata od brokule, brusnica i šipka
Kocke od čokolade
Smoothie pun vitamina C
Čokoladna torta bez glutena
Ljetna riža
Veganska carbonara
Ljuti gazpacho
Čokoladna torta sa sladoledom
© 2025 Zdravi recepti