Nazad na početnu

Pečena riba na grčki način

Riblji fileti sa krumpirom, rajčicom i začinskim biljem na grčki način, vratit će vas u toplije dane okupane suncem.

00:59
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 400 g krumpira narezanog na ploške
  • 1 glavica narezanog luka
  • 2 režnja grubo sjeckanog  češnjaka
  • ½ žličice origana
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • ½ limuna narezanog na kolute
  • 2 velike rajčice narezane na kriške
  • 2 fileta bijele ribe (oko 200 g)

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Pomiješajte maslinovo ulje, krumpir, luk, češnjak i origano. Stavite u pećnicu i pecite 15 minuta na jednoj strani i 15 na drugoj.

Dodajte preostale sastojke (osim ribe i peršina) i pecite 10 minuta.

Dodajte ribu i pecite još 10 minuta.

Poslužite posuto svježim peršinom.

Energetska vrijednost

390