Nazad na početnu

Pečena jaja s biljem i fetom (Dijeta Jona Gabriela)

Malo drugačiji način serviranja jaja za 4 osobe  

00:20
4 osobe
Lako

Sastojci

  • dvije žlice fino nasjeckanog bilja (peršin, metvica, origano, bosiljak, što god želite)
  • jedan zeleni luk, fino nasjeckan
  • 8 jaja
  • jedna trećina pakiranja tvrdog feta sira, izmrvljenog
  • jedna trećina šalice naribanog sira
  • Opcije

  • četvrtina šalice rajčica posušenih na suncu
  • vlasac
  • špinat
  • slobodno uzgojena piletina
  • organski uzgojena slanina

Priprema

Priprema

Prethodno zagrijete pećnicu na 180 stupnjeva.

Namastite četiri male vatrostalne posude.

Odvojite bilje i luk u posude.

Stavite dva jaja u svaku posudu.

Posipajte sa sirom.

Kuhajte, nepokriveno, otprilike 10 minuta, ili dok jaja nisu gotova.

Servirajte sa svježom salatom.