Nazad na početnu

Pečena bundeva s gljivama i škampima

Za ovaj recept je potrebna 1 muškatna tikva koja će, u kombinaciji s gljivama i škampima, stvoriti pravu jesensko mediteransku deliciju.

01:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 bundeva, oguljena i očišćena
  • 12 komada mladog luka narezanih na kockice
  • 450 g gljiva narezanih na kocke
  • 1/4 šalice maslinovog ulja
  • 1/3 šalice maslinovog ulja
  • 2 žlice rižinog octa
  • 1 žličica suhe kadulje
  • sol i papar po izboru

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 220°C.

Stavite povrće s ¼ šalice maslinovog ulja u posudu za pečenje i pecite 60 minuta (svakih 20 minuta malo promiješajte). Pomiješajte 1/3 šalice maslinovog ulja s octom, kaduljom, soli i paprom.

Pečeno povrće prelijte s mješavinom ulja i octa i poslužite vruće ili hladno.