Pečena bundeva s gljivama i škampima

Za ovaj recept je potrebna 1 muškatna tikva koja će, u kombinaciji s gljivama i škampima, stvoriti pravu jesensko mediteransku deliciju.

Pečena bundeva s gljivama i škampima Izvor slike: Depositphotos

01:00

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 220°C.

Stavite povrće s ¼ šalice maslinovog ulja u posudu za pečenje i pecite 60 minuta (svakih 20 minuta malo promiješajte). Pomiješajte 1/3 šalice maslinovog ulja s octom, kaduljom, soli i paprom.

Pečeno povrće prelijte s mješavinom ulja i octa i poslužite vruće ili hladno.

Ostali recepti

Torta od bijele čokolade i jagoda
Muffini od čokolade i banane
Smoothie od jabuke, mrkve i đumbira
Kremasti smoothie od kruške, kvinoje i korijandera
Kruh od banane
Tjestenina u umaku od špinata
Čokoladni muffini preliveni čokoladom
Preljev od šumskog voća i meda
© 2025 Zdravi recepti