Nazad na početnu

Patlidžani punjeni quinoom

Sočni patlidžani pečeni u vlastitom soku.

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 veliki patlidžan
  • 2 šalice kuhane quinoe
  • 2 rajčice
  • 1 šalica nasjeckane mozzarelle
  • 2 jaja
  • 500ml kiselog vrhnja
  • sol
  • papar
  • 1 žličica bosiljka

Priprema

Priprema

Prepolovite patlidžan po dužini. Izdubite ga i izdubljeni dio nasjeckajte i stavite u zdjelu. U zdjelu dodajte quinou, rajčicu, mozzarellu, bosiljak, sol i papar. Dobro promiješajte.

Zagrijte pećnicu na 200°C. Napunite patlidžane smjesom i stavite ih u duboku vatrostalnu posudu. Pokrijte aluminijskom folijom i pustite da se peku oko 20 minuta.

U međuvremenu umutite jaja i kiselo vrhnje. Izvadite patlidžane, prelijte ih jajima, nemojte ih pokrivati i vratite u pećnicu da se peku još 15 minuta.