Patlidžan punjen piletinom

Ukusan obrok pun povrća.

Patlidžan punjen piletinom Izvor slike: Depositphotos

00:50

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.

Patlidžan prerežite popola i izdubite svaku polovicu. Izdubljeni dio pomiješajte s povrćem. Zagrijte ulje u tavi. Dinstajte luk 2 do 3 minute. Dodajte češnjak i dinstajte oko 30 sekundi. Dodajte piletinu i dinstajte oko 10 minuta. Dodajte povrće i dinstajte oko 5 minuta. Posolite i popaprite po želji. Dodajte bosiljak i dobro promiješajte.

Svaku polovicu ravnomjerno napunite i pecite u pećnici oko 15 minuta. Izvadite, pustite da stoji oko 10 minuta i poslužite. Više recepata s patlidžanima potražite ovdje.

Ostali recepti

Juha od mrkve, bundeve i đumbira
Pileći zabatci sa češnjakom i sezamom
Kolač s pudingom i višnjama
Humus od bundeve
Slatki keksi s brusnicama
Slojeviti bundevin cheesecake
Napitak od đumbira
Napitak od limuna i lanenih sjemenki
© 2025 Zdravi recepti