Patka i šumsko voće može biti samo odlična kombinacija
Sastojci:
1. Odstranite kožu s patke i začinite ju s malo soli i papra. Nauljite tavu, pa zagrijte do dimljenja.
2. Pržite na srednjoj temperaturi 5 minuta, ili dok ne posmeđi. Preokrenite meso i pecite 2 minute. Smanjite temperaturu i pržite još 5-8 minuta, ili dok ne bude pečeno, ali još uvijek malo ružičasto u sredini. Izvadite iz tave i odložite na toplo mjesto.
3. Dok se patka sprema, načinite umak. U manju tavu stavite sok od naranče, lovorov list, žele od crvenog ribiza, svježe ili smrznute suhe bobice te šećer. Dodajte preostale sokove iz tave gdje se peklo meso. Lagano uzavrijte, smanjite temperaturu i lagano kuhajte 4-5 minuta, dok voće ne omekša.
4. Izvadite lovorov list. Umiješajte ocat i nasjeckanu metvicu te začinite solju i paprom.
5. Narežite pačja prsa dijagonalno i aranžirajte na tanjure.
Prelijte preko toga umak od šumskog voća, ukrasite sa stručkom svježe metvice. Odmah poslužite s krumpirom i zelenim mahunama.
Savjet kuhara
Poparite patku prelijevanjem kipuće vode kako bi se višak masti iscijedio i koža postala hrskavija.