Nazad na početnu

Pastirska pita

Odlična mesna pita porijeklom iz Velike Britanije i Irske.

04:20
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 100 g slanine, narezane na manje dijelove
  • 450 g govedine, mljevene
  • 2 velike žlice maslinovog ulja
  • 225 g luka, narezanog
  • 175 g mrkve, narezane
  • 2 režnja češnjaka, narezanih
  • 150 ml crnog vina
  • 300 ml pilećeg temeljca
  • 450 g konzerviranih narezanih rajčica
  • 1 lovorov list
  • 2 čajne žličice suhog origana
  • 2 velike žlice Worcestershire umaka
  • 3 velike žlice kečapa
  • 900 g pire krumpira
  • sol
  • crni papar

Priprema

Priprema

Popržite slaninu u vrućoj tavi sve dok ne bude gotovo hrskava, a zatim sve prebacite u veliku tavu. Govedinu dovedite do smeđe boje u vrućoj tavi, a zatim ju prebacite u istu veliku tavu.

Dodajte maslinovo ulje na mast koju ste dobili od slanine te zatim na njih bacite luk, mrkvu i češnjak. Sve tako dinstajte dok sastojci ne budu mekani, ali ne smiju dobiti blago smeđu boju, a zatim sve prebacite u veliku tavu.

Zagrijte pećnicu na 220 ° C.

S vinom „isperite" tavu i onda to dodajte u veliku tavu, a zatim sve još prelijte s temeljcem. Dodajte rajčice i njihovu tekućinu, lovorov list, origano, Worcestershire umak i kečap.

Promiješajte, dovedite sve do vrenja i bez poklopca na laganoj vatri ostavite neka se krčka na slijedećih 3 sata. Na pola puta, znači oko sat i pol, začinite sa solju i paprom.

Stavite sadržaj tave u duboku pravokutnu vatrostalnu posudu, pokrijte s pire krumpirom i stavite u pećnicu na 20 minuta dok ne dobiju blago smeđu boju.

Poslužite vruće.