Nazad na početnu

Pašteta od lososa s kiselim ribizlima

Budući da je losos masna riba, u pašteti odlično funkcionira, a ribizli obogaćuju okus i daju voćnu i kiselu notu koja osvježava!

00:15
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 200 g lososa
  • 1 ljuta papričica (čili), nasjeckana
  • 1 kiselo vrhnje
  • 100 g maslaca
  • 50 g suhih ribizla
  • 2 dl octa
  • 2 žličice krupne soli
  • prstohvat crvene paprike
  • 1 paket integralnih krekera ili integralni kruh

Priprema

Priprema

  1. Usitnite losos štapnim mikserom ili u blenderu.
  2. Na vatri rastopite vrhnje, čili, maslac, crvenu papriku i sol. Miješajte dok se maslac ne rastopi i sastojci sjedine.
  3. Dodajte lososu rastopljenu smjesu i izmiješajte štapnim mikserom ili blenderom dok ne dobijete glatku smjesu.
  4. Paštetu ostavite da se hladi barem 2 sata. Za to vrijeme namočite suhe ribizle u ocat i ostavite barem pola sata.
  5. Kad se pašteta rashladi, namažite ju na krekere ili kruh i pospite ribizle. Možete dodati i još soli, po potrebi.