Pašteta od lososa s kiselim ribizlima

Budući da je losos masna riba, u pašteti odlično funkcionira, a ribizli obogaćuju okus i daju voćnu i kiselu notu koja osvježava!

Pašteta od lososa s kiselim ribizlima Izvor slike: Depositphotos

00:15

Sastojci:

Priprema

  1. Usitnite losos štapnim mikserom ili u blenderu.
  2. Na vatri rastopite vrhnje, čili, maslac, crvenu papriku i sol. Miješajte dok se maslac ne rastopi i sastojci sjedine.
  3. Dodajte lososu rastopljenu smjesu i izmiješajte štapnim mikserom ili blenderom dok ne dobijete glatku smjesu.
  4. Paštetu ostavite da se hladi barem 2 sata. Za to vrijeme namočite suhe ribizle u ocat i ostavite barem pola sata.
  5. Kad se pašteta rashladi, namažite ju na krekere ili kruh i pospite ribizle. Možete dodati i još soli, po potrebi.

Ostali recepti

Pileća prsa u marinadi od senfa i soje
Smoothie od jagoda i cikle
Ukusne vegetarijanske tortilje
Kolač od čokolade i banane
Tuna sa sjemenkama bundeve
Mediteranska salata od tune
Tjestetnina s puretinom, brokulom i krušnim mrvicama
Rižoto sa šampinjonima i quinoom
© 2025 Zdravi recepti