Nazad na početnu
Sastojci
- 200 g lososa
- 1 ljuta papričica (čili), nasjeckana
- 1 kiselo vrhnje
- 100 g maslaca
- 50 g suhih ribizla
- 2 dl octa
- 2 žličice krupne soli
- prstohvat crvene paprike
- 1 paket integralnih krekera ili integralni kruh
Priprema
Priprema
- Usitnite losos štapnim mikserom ili u blenderu.
- Na vatri rastopite vrhnje, čili, maslac, crvenu papriku i sol. Miješajte dok se maslac ne rastopi i sastojci sjedine.
- Dodajte lososu rastopljenu smjesu i izmiješajte štapnim mikserom ili blenderom dok ne dobijete glatku smjesu.
- Paštetu ostavite da se hladi barem 2 sata. Za to vrijeme namočite suhe ribizle u ocat i ostavite barem pola sata.
- Kad se pašteta rashladi, namažite ju na krekere ili kruh i pospite ribizle. Možete dodati i još soli, po potrebi.