Pozovite prijatelje i samo guštajte
Sastojci:
1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Kriške kruha narežite dijagonalno po pola. Trokute kruha stavite na pladanj za pečenje i pecite 10 minuta.
2. Izvadite iz pećnice i narežite svaki komad na dva dijela tako da dobijete 12 trokutića i vratite u pećnicu dok ne postanu zlatni i hrskavi. Pustite da se peku na rešetki.
3. Zagrijte ulje u tavi i lagano popržite luk i češnjak dok ne postanu prozirni.
4. Dodajte gljive i pržite, miješajući 3-4 minute dok ne počnu puštati sokove.
5. Umiješajte crno vino i biljne začine u smjesu gljiva. Pustite da zavrije. Smanjite vatru i lagano kuhajte nepokriveno, dok tekućina gotovo ne ishlapi.
6. Maknite s vatre i začinite solju i paprom. Ostavite da se ohladi.
7. Kad je ohlađeno, umiješajte topljeni sir. Stavite u malu zdjelicu i poslužite uz trokutiće tosta, nasjeckanim krastavcem i rajčicom.