Pašteta od gljiva i crnog vina

Pozovite prijatelje i samo guštajte

Pašteta od gljiva i crnog vina

00:30

Sastojci:

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Kriške kruha narežite dijagonalno po pola. Trokute kruha stavite na pladanj za pečenje i pecite 10 minuta.

2. Izvadite iz pećnice i narežite svaki komad na dva dijela tako da dobijete 12 trokutića i vratite u pećnicu dok ne postanu zlatni i hrskavi. Pustite da se peku na rešetki.

3. Zagrijte ulje u tavi i lagano popržite luk i češnjak dok ne postanu prozirni.

4. Dodajte gljive i pržite, miješajući 3-4 minute dok ne počnu puštati sokove.

5. Umiješajte crno vino i biljne začine u smjesu gljiva. Pustite da zavrije. Smanjite vatru i lagano kuhajte nepokriveno, dok tekućina gotovo ne ishlapi.

6. Maknite s vatre i začinite solju i paprom. Ostavite da se ohladi.

7. Kad je ohlađeno, umiješajte topljeni sir. Stavite u malu zdjelicu i poslužite uz trokutiće tosta, nasjeckanim krastavcem i rajčicom.

Ostali recepti

Zapečeni slanutak sa špinatom
Juha od artičoka i šampinjona
Varivo od slanutka i slanine
Janjetina u umaku od gljiva
Narančasta juha izvrsnog okusa
Juha od leće i naranče
Sočan ramstek s umakom od senfa
Salata od brokule i feta sira
© 2025 Zdravi recepti