Paprike punjene svinjetinom i bulgurom

Ukusno i jednostavno za pripremu.

Paprike punjene svinjetinom i bulgurom

00:40

Sastojci:

Priprema

Razrezane paprike okrenite prema dolje i pecite ih u pećnici ili mikrovalnoj dok malo ne omekšaju.

Pržite i lagano razdvajajte mljeveno svinjsko meso. Kada počne poprimati tamniju boju, dodajte češnjak i začine. Ubrzo dodajte bulgur i povrtni temeljac. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri 10 minuta.

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Umiješajte pola peršina u bulgur i svinjetinu. Posložite paprike na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Napunite polovice svinjetinom i pecite 20 minuta.

Poslužite uz jogurt pomiješan s ostatkom peršina.

Energetska vrijednost:

185

Ostali recepti

Juha od češnjaka
Zapečeni njoki s maslacem i parmezanom
Salata od kelja, grejpa i lješnjaka
Smoothie od čokolade i banane s indijskim oraščićima
Detox voda od jagode i limuna
Breskve s makadamijom i medom
Juha od graška i krumpira
Proljetni rižoto sa šparogama i šampinjonima
© 2025 Zdravi recepti