Paprike punjene quinoom i shittake gljivama

Ukusan i zdrav obrok za sve ljubitelje quinoe.

Paprike punjene quinoom i shittake gljivama

01:00

Sastojci:

Priprema

Paprike operite, očistite i prerežite popola po dužini. Zagrijte ulje i dodajte češnjak. Pržite nekoliko sekundi, potom dodajte gljive. Kuhajte ih nekoliko minuta na jakoj vatri, smanjite vatru i dodajte quinou. Dobro promiješajte, dodajte ružmarin, papar i vodu.

Pustite da proključa, smanjite temperaturu, poklopite i kuhajte 12 do 15 minuta. Uklonite s vatre i ostavite sa strane.

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite lim za pečenje. Napunite paprike smjesom od quinoe i pecite u pećnici 12 do 15 minuta. Izvadite, pospite parmezanom i vratite u pećnicu da se peče 5 do 6 minuta, dok se sir ne rastopi. Izvadite iz pećnice i poslužite odmah.

Ostali recepti

Oslić s medom i đumbirom
Čokoladni mousse s narančom
Pileća prsa punjena mozzarellom i bosiljkom
Sardine u umaku od češnjaka
Breskve s roštilja s medom i cimetom
Smoothie od zobenih pahuljica, banane i kakaa
Kremasta tjestenina s kukuruzom
Tjestenina sa šampinjonima i špinatom
© 2025 Zdravi recepti