Nazad na početnu

Paprike punjene puretinom

Samo si pokušajte zamisliti zelene paprike iz kojih curi sir i puretina...

01:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • Biljno ulje
  • 4 velike, svježe, zelene paprike
  • 250 g sira cheddara, naribanog
  • 350 g purećih prsa, skuhanih, narezanih na trakice
  • 100 g glatkog brašna
  • ½ čajne žličice praška za pecivo
  • ¼ čajne žličice soli
  • 125 ml obranog mlijeka
  • 3 jaja

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 230 ° C.

Lagano nauljite veliku posudu za pečenje s biljnim uljem.

Razrežite paprike s jedne strane, izvadite sjemenke i dobro ih rastvorite.

Napunite svaku papriku s mješavinom 150 g cheddara i puretine. Presavijte rubove paprika i u pripremljenu posudu za pečenje ih stavite tako da je razrezana strana okrenuta prema dnu.

U srednje velikoj zdjeli, pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.

U maloj zdjeli, zajedno umutite jaja i mlijeko, a zatim mješavinu polako dodajte u mješavinu brašna, miješajući dok sve ne bude glatko.

Prelijte sve preko paprika i pecite u pećnici na 15 minuta.

Izvadite iz pećnice i posujte s ostatkom cheddara.

Poslužite vruće.