Nazad na početnu

Paprikaš od mesa i zelenih čili paprika

Ljuti paprikaš za dobro društvo.

05:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1,2 kg pirjane govedine, narezane na kockice
  • 1,2 l vode
  • 100 g zelenih čili paprika, prženih, očišćenih i narezanih
  • 2 čajne žličice češnjaka u prahu
  • 1 čajna žličica kukuruznog brašna
  • Sol
  • Crni papar

Priprema

Priprema

Prekrijte meso s vodom u velikoj tavi, dovedite ju do ključanja, smanjite malo vatru i ostavite tako neka se pirja na slijedećih 4 sata.

Dodajte čili paprike i češnjak u prahu. Začinite sa solju i paprom.

Rastopite kukuruzno brašno u 2 čajne žličice vode kako bi dobili pastu, a zatim ga brzo umiješajte u jelo. Kada se mješavina malo zgusne, ostavite ju neka se pirja na još 45 minuta.

Poslužite vruće.