Nazad na početnu

Paprika punjena krumpirom u umaku od rajčice s mladim mahunama (UN dijeta)

Ljubitelji povrća obradujte društvo

01:15
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 4 veće paprike babure
  • 20 dag mladog krumpira
  • 4 češnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • sol
  • nekoliko listića bosiljka

Za pire od rajčica:

  • 1 konzerva pirea od rajčica
  • 1 luk
  • povrtni temeljac

Za prilog:

  • 50 dag mahuna

Priprema

Priprema:

Paprike očistite, dobro isperite sjemenke. Mladi krumpir ogulite, naribajte, posolite, dodajte žličicu zgnječenog češnjaka. Paprike nadjenite pripremljenim krumpirom i stavite kuhati u umak od rajčice. Umak ćete pripremiti tako da na žličici maslinova ulja popržite češnjak, dodate pasiranu rajčicu i povrtni temeljac. Polukuhane paprike s umakom prebacite u pekač pa zapecite 20 minuta na 200 stupnjeva. Dodajte sitno nasjeckani bosiljak. Mahune kratko blanširajte i začinite maslinovim uljem pa servirajte zajedno s pečenim punjenim paprikama.