Papreni umak

Ovaj jednostavan umak od papra je najbolje poslužiti uz mekani odrezak.

Papreni umak

00:25

Sastojci:

Priprema

Pržite luk s paprom na maslacu oko 5 minuta, na srednje jakoj vatri. Dodajte konjak i reducirajte umak dok tekućina gotovo u potpunosti ne ispari. Ulijte vino, pojačajte vatru i kuhajte dok se tekućina ne smanji za pola. Ulijte temeljac, smanjite vatru i kuhajte oko 5 min. Ulijte vrhnje i kuhajte dok se umak ne zgusne. Začinite dodatno po želji i poslužite uz pečeni odrezak.

Ostali recepti

Juha od bundeve i slanine
Smoothie od malina i zobi
Integralni njoki u kremastom umaku od šampinjona
Domaći slani keksi bez jaja
Salata od paprike i klica graha
Smoothie za čišćenje organizma
Niskomasna tjestenina carbonara
Kolač od ananasa
© 2025 Zdravi recepti