Papreni umak

Ovaj jednostavan umak od papra je najbolje poslužiti uz mekani odrezak.

Papreni umak

00:25

Sastojci:

Priprema

Pržite luk s paprom na maslacu oko 5 minuta, na srednje jakoj vatri. Dodajte konjak i reducirajte umak dok tekućina gotovo u potpunosti ne ispari. Ulijte vino, pojačajte vatru i kuhajte dok se tekućina ne smanji za pola. Ulijte temeljac, smanjite vatru i kuhajte oko 5 min. Ulijte vrhnje i kuhajte dok se umak ne zgusne. Začinite dodatno po želji i poslužite uz pečeni odrezak.

Ostali recepti

Tost s jabukama
Pijani kolač
Brzi Gonzales
Smoothie od kupina i banane za brzo razbuđivanje!
Božićni kolač
Marinirani škampi na žaru s umakom od avokada
Palačinka od slanutka sa špinatom i slatkim krumpirom
Slatki božićni kolačići
© 2025 Zdravi recepti