Nazad na početnu

Paprena pileća tjestenina

Zapaprite si život s ovim odličnim receptom!

01:20
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 700 g pilećih prsa, narežite u trakice
  • 2 čajne žličice izmrvljenih zrnaca papra
  • 2 režnja češnjaka, mljevenog
  • 3 velike žlice maslinovog ulja
  • 350 g rezanaca, tipa fettuccini
  • 350 ml pilećeg temeljca
  • 1 velika žlica svježe iscijeđenog limunovog soka
  • 75 g parmezana, svježe naribanog
  • sol
  • papar

Priprema

Priprema

Pomiješajte piletinu sa zrncima papra, češnjakom i jednom velikom žlicom ulja.

Poklopite sve i ostavite u frižideru neka se marinira na najmanje sat vremena.

Zagrijte ostatak maslinovog ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu i pecite oko 3 minute, dok piletina ne dobije blago smeđu boju. Dodajte temeljac i limunov sok te smanjite vatru tako da se sve fino krčka. Kuhajte umak tako na oko 8 minuta. Začinite solju i paprom.

U međuvremenu, kuhajte tjesteninu u lagano posoljenoj kipućoj vodi dok ne bude al dente.

Dobro ocijedite i pomiješajte s piletinom.

Poslužite odmah, uz parmezan u zasebnoj zdjeli, koji će vam onda služiti za posipanje po vrhu.