Odličan spoj piletine i palačinki
Sastojci:
1. Zagrijte pećnicu na 190°C. U vatrostalnoj zdjeli izmiješajte hoisin umak s češnjakom, đumbirom, soja umakom, uljem od sezama, solju i paprom.
2. Dodajte pileće batke i promiješajte. Nježno pokrijte i stavite u hladnjak marinirati 3-4 sata, povremeno okrećući piletinu.
3. Izvadite piletinu iz marinade i stavite je u tavu za pečenje. Marinadu sačuvajte. Pecite u zagrijanoj pećnici 30 minuta povremeno podlijevajući marinadom.
4. Narežite krastavac na pola po dužini i izvadite sjemenke žlicom po sredini. Narežite na tanke trake.
5. Stavite palačinke na paru da se dobro ugriju ili ih ugrijte prema uputama na pakiranju. Tanko narežite vruću piletinu i posložite po tanjuru s narezanim mladim lukom, krastavcima i palačinkom.
6. Stavite žlicu piletine na sredinu svake palačinke, a na vrh krastavce, mladi luk i malo umaka. Zarolajte i poslužite.
7. Chilly umak poslužite zasebno.