Nazad na početnu

Palačinke s hoisin piletinom

Odličan spoj piletine i palačinki

01:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 3 žlice hoisin umaka (kineski grill umak)
  • režanj češnjaka, oguljen i smrvljen
  • đumbirov korijen (2,5 cm, oguljen i sitno nariban)
  • 1 žlica soja umaka
  • 1 žličica ulja od sezama
  • sol i svježe mljeveni crni papar
  • 4 pileća batka, bez kože
  • 1/2 svježeg krastavca, oguljenog (po želji)
  • 12 kupljenih kineskih palačinki
  • 6 mladih lukova, očišćenih i narezanih po dužini na trake
  • slatki chilli umak, za posluživanje

Priprema

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 190°C. U vatrostalnoj zdjeli izmiješajte hoisin umak s češnjakom, đumbirom, soja umakom, uljem od sezama, solju i paprom.

2. Dodajte pileće batke i promiješajte. Nježno pokrijte i stavite u hladnjak marinirati 3-4 sata, povremeno okrećući piletinu.

3. Izvadite piletinu iz marinade i stavite je u tavu za pečenje. Marinadu sačuvajte. Pecite u zagrijanoj pećnici 30 minuta povremeno podlijevajući marinadom.

4. Narežite krastavac na pola po dužini i izvadite sjemenke žlicom po sredini. Narežite na tanke trake.

5. Stavite palačinke na paru da se dobro ugriju ili ih ugrijte prema uputama na pakiranju. Tanko narežite vruću piletinu i posložite po tanjuru s narezanim mladim lukom, krastavcima i palačinkom.

6. Stavite žlicu piletine na sredinu svake palačinke, a na vrh krastavce, mladi luk i malo umaka. Zarolajte i poslužite.

7. Chilly umak poslužite zasebno.