Nazad na početnu

Pačja juha s repom i lukom

Pačja juha za četiri osobe.

01:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 25 g maslaca
  • 1 patka, narezana na komade
  • 1 velika žlica glatkog brašna
  • 2 crvena luka, narezana na četvrtine
  • 8 repa, narezanih na četvrtine
  • sol
  • crni papar

Priprema

Priprema

Rastopite maslac u velikoj tavi i popržite patku dok ne dobije blago smeđu boju.

Dodajte brašno, miješajući cijelo vrijeme.

Dodajte 1.2 litre vode, dovedite do vrenja i držite tako na 3 minute.

Prenesite sadržaj tave u lonac. Dodajte luk i repu te začinite sa solju i paprom.

Poklopite i kuhajte na laganoj vatri kroz 45-50 minuta, sve dok patka ne bude mekana.

Poslužite vruće.