Nazad na početnu

Osvježavajući sladoled od ribizla

Za pripremu ovog jednostavnog sladoleda, potrebno je odvojiti manje od pola sata!

00:20
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 500 g ribizla
  • 100 g šećera
  • 300 ml slatkog vrhnja

 

Priprema

Priprema

  1. Skinite peteljke s ribizli i ostavite samo plodove.
  2. Isperite ribizle i posušite.
  3. Stavite ih u lonac i kuhajte dok se ne raspuknu.
  4. Ispasirajte skuhane ribizle i dodajte šećer.
  5. Promiješajte da se šećer otopi i pustite da se ohladi.
  6. Mlake, propasirane ribizle stavite u hladnjak.
  7. Izmiksajte slatko vrhnje u čvrsti šlag.
  8. Lagano umješajte ohlađeni sirup od ribizli i stavite u zamrzivač na najmanje 2 sata.

Jeste li znali?

Ribizle su pune vitamina C, potiču proizvodnju kolagena i podižu imunitet.