Nazad na početnu
Sastojci
Za biskvit:
- 20 Oreo keksa
- 6 žlica rastopljenog maslaca
Za kremu:
- 600 g kremastog sira (zagrijanog na sobnu temperaturu)
- 2 žlice višenamjenskog brašna
- ½ žlice soli
- 2 velika jaja
- ½ žlice ekstrakta vanilije
- 250 g kiselog vrhnja zagrijanog na sobnu temperaturu
- 16 Oreo keksa (za kremu) + 10 (za ukrašavanje)
- ribana čokolada
Priprema
Priprema:
Biskvit:
- U plastičnu vrećicu sa zatvaračem stavite kekse, zatvorite i usitnite pomoću kuhinjskog valjka.
- Premjestite drobljene kekse u posudu, dodajte maslac i dobro promiješajte.
- Zatim sve stavite u kalup za tortu i dobro utisnite po dnu.
- Stavite da odstoji u frižideru barem 20 minuta.
Krema:
- Uključite pećnicu da se zagrije na 160 stupnjeva.
- Za to vrijeme u posudi pomoću kuhinjskog miksera oko 1 minutu miješajte sir. Dodajte šećer, sol i brašno te sve dobro izmiksajte da ne ostaju grudice. Ako se dio smjese uhvatio za stijenke posude, pomoću špatule ga dodajte ostatku smjese.
- Smjesu nastavite miksati pri niskoj brzini dodajući jedno po jedno jaje. Ako je potrebno ponovite postupak sa špatulom iz prethodnog koraka.
- Dodajte ekstrakt vanilije i kiselo vrhnje i još jednom dobro izmiješajte mikserom.
- Izvadite biskvit iz frižidera i po njemu rasporedite polovicu pripremljene smjese. Na kremu stavite cijele Oreo kekse. Zatim dodajte ostatak kreme.
- Kremu zagladite špatulom.
- Pecite 45-50 minuta.
- Pustite neko vrijeme da se torta potpuno ohladi. Prije posluživanja ukrasite ostatkom keksa i ribanom čokoladom.