Nazad na početnu

Orada sa sezamom

Ukusna riba s odličnim preljevom.

00:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 2 žlice sjemenki sezama
  • 3 velike oguljene mrkve
  • 1 krastavac
  • 4 tanko narezana mlada luka
  • 2 nasjeckana lista nori algi
  • 1 komad nasjeckanog svježeg đumbira
  • 2 žlice mirina
  • 1 žlica soja sosa
  • 1 žlica sezamovog ulja
  • 1 žlica kikiriki ulja
  • 1 sitno nasjeckani češanj češnjaka
  • 500 g fileta orade

Priprema

Priprema

Zagrijte malo ulja preko srednje topline i 1 minutu pržite sjemenke sezama. Kada su gotove, izvadite ih na tanjur i stavite na stranu.

Mrkvu i krastavac izrežite uzdužno na tanke trake. Dodajte mladi luk, alge i đumbir.

Pomiješajte mirin, soja sos, sezamovo ulje, kikiriki ulje i češnjak. Umak dobro izmiješajte.

Zagrijte roštilj tavu lagano premazanu kikiriki uljem. Ribu pecite 3 minute sa svake strane.

Stavite ribu na tanjur. Na vrh stavite salatu s mrkvom i zalijte žlicom soja umaka. Pospite s prženim sezamom i odmah poslužite.