Orada sa sezamom

Ukusna riba s odličnim preljevom.

Orada sa sezamom

00:30

Sastojci:

Priprema

Zagrijte malo ulja preko srednje topline i 1 minutu pržite sjemenke sezama. Kada su gotove, izvadite ih na tanjur i stavite na stranu.

Mrkvu i krastavac izrežite uzdužno na tanke trake. Dodajte mladi luk, alge i đumbir.

Pomiješajte mirin, soja sos, sezamovo ulje, kikiriki ulje i češnjak. Umak dobro izmiješajte.

Zagrijte roštilj tavu lagano premazanu kikiriki uljem. Ribu pecite 3 minute sa svake strane.

Stavite ribu na tanjur. Na vrh stavite salatu s mrkvom i zalijte žlicom soja umaka. Pospite s prženim sezamom i odmah poslužite.

Ostali recepti

Krem juha od batata
Marinirani losos
Muffini s crvenim vinom
Čokoladni kolač s kikirikijem i džemom
Salata od piletine i avokada s preljevom
Zapečeni losos s rajčicama i maslinama
Piletina na španjolski
Kolač od banane, cimeta i čokolade
© 2025 Zdravi recepti