Nazad na početnu

Odrezak s tunom i marelicama (GI dijeta)

Uživat ćete u ovoj poslastici!

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 tuna odrezak (oko 150g)
  • ½ mali crvenog luka
  • 8 sušenih marelica
  • 1 srednja rajčica
  • 1 žlica rakije
  • 1 žlica balsamico octa
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • ½ žličice sušene majčine dušice
  • svježe mljeveni papar
  • nekoliko listova salate

Priprema

Priprema

Sitno nasjeckajte pola suhih marelica i pola rajčice i stavite u blender zajedno s rakijom, octom, maslinovim uljem, majčinom dušicom i paprom. Pomiješajte sastojke i marinirajte tunu u umaku 30 minuta na sobnoj temperaturi.

Kada je tuna dovoljno marinirana, izrežite crveni luk na trakice i lagano pržite 2 minute. Izrežite ostatak rajčice i pržite zajedno s preostalim marelicama još minutu. Stavite luk na oprane listove salate i ukrasite marelicama i rajčicama.

Očistite marinadu s ribe, a zatim pržite i tunu i marinadu u istoj tavi. Pecite 3 minute na svakoj strani. Poslužite.