Nazad na početnu

Njoki u umaku od kruške

Ovaj zanimljivi recept za vegetarijansku varijantu njoka sadrži svega 6 sastojaka, od kojih je glavni sastojak voće, a upravo bogati okus kruške daje jelu voćnu notu koja savršeno paše uz kiselo vrhnje i sir.

00:35
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 2 kruške
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žličica svježeg peršina
  • 25 g maslaca
  • 1 kiselo vrhnje
  • 50 g Stiltona (sira)
  • 400 g njoka

Priprema

Priprema

  1. U loncu zagrijte vodu, dodajte sol i ostavite dok ne proključa. Zatim dodajte njoke i kuhajte nekoliko minuta, dok ne isplivaju na površinu.
  2. Za to vrijeme usitnite češnjak, operite i ogulite kruške pa ih narežite na jednake komadiće.
  3. Na tavi rastopite maslac na srednjoj vatri i dodajte češnjak. Kad češnjak dobije zlatnu boju, dodajte kruške, smanjite vatru i kuhajte 4-5 minuta, dok ne omekšaju.
  4. Kruškama dodajte vrhnje i Stilton pa kuhajte na laganoj vatri dok se sir ne rastopi. Dodajte skuhane njoke i malo vode u kojoj su se kuhale da biste razrijedili umak.
  5. Kuhajte 2-3 minute pa sklonite s vatre. Poslužite na tanjurima i dekorirajte s peršinom, naribanim sirom i kruškama ili po želji.