Nazad na početnu
Sastojci
- 2 kruške
- 1 češanj češnjaka
- 1 žličica svježeg peršina
- 25 g maslaca
- 1 kiselo vrhnje
- 50 g Stiltona (sira)
- 400 g njoka
Priprema
Priprema
- U loncu zagrijte vodu, dodajte sol i ostavite dok ne proključa. Zatim dodajte njoke i kuhajte nekoliko minuta, dok ne isplivaju na površinu.
- Za to vrijeme usitnite češnjak, operite i ogulite kruške pa ih narežite na jednake komadiće.
- Na tavi rastopite maslac na srednjoj vatri i dodajte češnjak. Kad češnjak dobije zlatnu boju, dodajte kruške, smanjite vatru i kuhajte 4-5 minuta, dok ne omekšaju.
- Kruškama dodajte vrhnje i Stilton pa kuhajte na laganoj vatri dok se sir ne rastopi. Dodajte skuhane njoke i malo vode u kojoj su se kuhale da biste razrijedili umak.
- Kuhajte 2-3 minute pa sklonite s vatre. Poslužite na tanjurima i dekorirajte s peršinom, naribanim sirom i kruškama ili po želji.
