Nazad na početnu
Sastojci
Njoki
- 200 g ricotta sira
- 2 jaja
- 100 g višenamjenskog brašna
- 2 žlice griza
- 50 g maslaca
- prstohvat soli
Umak
- 400 g borovnica
- 2 dl crnog vina
- 50 g šećera ili prirodnog zaslađivača
- 1 dl svježeg soka od limuna
- 1 dl voćnog likera (po želji)
Priprema
Priprema
- Najprije napravite njoke tako da izmiješate omekšani ricotta sir sa žumanjcima. Zatim dodajte sol, griz i malo brašna pa sve dobro izmiješajte. Pospite brašno na radnu površinu i rukama formirajte tijesto.
- Tijesto razvaljajte i napravite dugački štap pa narežite na ušice. U slanoj vodi skuhajte njoke dok ne isplivaju. Skuhane njoke zalijte otopljenim maslacem.
- Dok se njoki kuhaju pripremite umak tako da na vatri zagrijete vino i šećer, a zatim dodajte borovnice. Kad voda dođe do vrenja, smanjite vatru i kuhajte još 6-7 minuta. Dodajte limunov sok i liker (po želji) i kuhajte još 1-2 minute.
- Na tanjuru poslužite njoke i zalijte ih umakom. Ukrasite po želji i poslužite toplo.