Nazad na početnu

Njoki u umaku od borovnice

Evo još jednog ukusnog načina za uživanje u svježim ljubičastim bobicama u slatko-slanoj verziji!

00:30
4 osobe
Lako

Sastojci

Njoki

 

  • 200 g ricotta sira
  • 2 jaja
  • 100 g višenamjenskog brašna
  • 2 žlice griza
  • 50 g maslaca
  • prstohvat soli

 

Umak

 

  • 400 g borovnica
  • 2 dl crnog vina
  • 50 g šećera ili prirodnog zaslađivača
  • 1 dl svježeg soka od limuna
  • 1 dl voćnog likera (po želji)

Priprema

Priprema

  1. Najprije napravite njoke tako da izmiješate omekšani ricotta sir sa žumanjcima. Zatim dodajte sol, griz i malo brašna pa sve dobro izmiješajte. Pospite brašno na radnu površinu i rukama formirajte tijesto.
  2. Tijesto razvaljajte i napravite dugački štap pa narežite na ušice. U slanoj vodi skuhajte njoke dok ne isplivaju. Skuhane njoke zalijte otopljenim maslacem.
  3. Dok se njoki kuhaju pripremite umak tako da na vatri zagrijete vino i šećer, a zatim dodajte borovnice. Kad voda dođe do vrenja, smanjite vatru i kuhajte još 6-7 minuta. Dodajte limunov sok i liker (po želji) i kuhajte još 1-2 minute.
  4. Na tanjuru poslužite njoke i zalijte ih umakom. Ukrasite po želji i poslužite toplo.