Njoki u umaku od borovnice

Evo još jednog ukusnog načina za uživanje u svježim ljubičastim bobicama u slatko-slanoj verziji!

Njoki u umaku od borovnice Izvor slike: Depositphotos

00:30

Sastojci:

Njoki

 

 

Umak

 

Priprema

  1. Najprije napravite njoke tako da izmiješate omekšani ricotta sir sa žumanjcima. Zatim dodajte sol, griz i malo brašna pa sve dobro izmiješajte. Pospite brašno na radnu površinu i rukama formirajte tijesto.
  2. Tijesto razvaljajte i napravite dugački štap pa narežite na ušice. U slanoj vodi skuhajte njoke dok ne isplivaju. Skuhane njoke zalijte otopljenim maslacem.
  3. Dok se njoki kuhaju pripremite umak tako da na vatri zagrijete vino i šećer, a zatim dodajte borovnice. Kad voda dođe do vrenja, smanjite vatru i kuhajte još 6-7 minuta. Dodajte limunov sok i liker (po želji) i kuhajte još 1-2 minute.
  4. Na tanjuru poslužite njoke i zalijte ih umakom. Ukrasite po želji i poslužite toplo.

Ostali recepti

Njoki u umaku od tune
Sok od mrkve i jabuke za bolji imunitet
Zdravi keksi od zobi
Smoothie od jagoda, borovnica i malina
Frittata s pršutom i šparogama
Čaj od kurkume i đumbira
Domaći sirarcha umak
Salata s lećom, kus-kusom i mentom
© 2025 Zdravi recepti