Nazad na početnu

Njoki u ljutom umaku od brusnica i rajčica

U manjku ideja za brzo i jednostavnu večeru, ovaj recept za njoke je spas u zadnji čas.

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 luk
  • 1 češanj bijelog luka
  • 1 mala čili papričica
  • 1 grančica ružmarina
  • 3 jušna žlica suhih brusnica
  • 500 g pasirane rajčice
  • ½ čajna žlice soli
  • ¼ čajna žlica bijelog papra
  • 400 g njoki
  • 2 jušne žlice bosiljka

Priprema

Priprema:

  1. Očistite i narežite luk, češnjak i čili papričicu.
  2. U loncu na ulju prepržite luk, čili i češnjak i pirjajte oko pet minuta.
  3. Dodajte ružmarin i brusnice i pirjajte još tri minute.
  4. Dodajte pasiranu rajčicu, sol i papar.
  5. Poklopite lonac i pirjajte na niskoj vatri oko 30 minuta.
  6. Njoke tri minute kuhajte u posoljenoj vodi. Njoke ocijedite te pomiješajte s umakom.
  7. Poslužite uz bosiljak.