Nazad na početnu
Sastojci
- 1 luk
- 1 češanj bijelog luka
- 1 mala čili papričica
- 1 grančica ružmarina
- 3 jušna žlica suhih brusnica
- 500 g pasirane rajčice
- ½ čajna žlice soli
- ¼ čajna žlica bijelog papra
- 400 g njoki
- 2 jušne žlice bosiljka
Priprema
Priprema:
- Očistite i narežite luk, češnjak i čili papričicu.
- U loncu na ulju prepržite luk, čili i češnjak i pirjajte oko pet minuta.
- Dodajte ružmarin i brusnice i pirjajte još tri minute.
- Dodajte pasiranu rajčicu, sol i papar.
- Poklopite lonac i pirjajte na niskoj vatri oko 30 minuta.
- Njoke tri minute kuhajte u posoljenoj vodi. Njoke ocijedite te pomiješajte s umakom.
- Poslužite uz bosiljak.