Zdravi recepti
Njoki od krumpira s listom mlade pšenice
Odlična ideja za prilog jelima
00:30
Vegetarijanska prehrana
CentarZdravlja - Njoki od krumpira s listom mlade pšenice
Sastojci:
500 g krumpira
250 g glatkog brašna
½ jaja
prstohvat soli
3 žličice lista mlade pšenice u prahu (dodatak jelima)
Priprema
Krumpir skuhati u slanoj vodi i propasirati.
Propasirani krumpir dehidrirati (kratko prepeći) u tavi uz stalno miješanje.
Dehidirirani krumpir ohladiti, dodati brašno, usitnjen list mlade pšenice, jaje i sol te umjesiti smjesu za njoke.
Njoke oblikovati i kuhati u slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu.
Poslužiti uz jelo i umak po želji.
Ostali recepti
Njoki sa slaninom i porilukom
Veganski čokoladni keksi s čilijem
Prokulice s medom, limunom i lukom
Smoothie od naranče, bundeve i mrkve
Omlet sa špinatom i rajčicama
Losos s đumbirom i limetom
Pita od krumpira
Palačinke punjene sirom i jagodama
© 2025 Zdravi recepti