Nazad na početnu

Njemačka salata od krumpira

Salata, koja može biti prilog, večera ili međuobrok.

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 kg crvenog krumpira
  • 500g nasjeckane slanine
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 2 žlice senfa
  • 6 žlica jabučnog octa
  • 1/4 žličice papra

Priprema

Priprema

Krumpir operite i narežite na kriške, zajedno s korom. Kuhajte ga u kipućoj posoljenoj vodi 10 do 15 minuta. Ocijedite i pustite da stoji sa strane.

Zagrijte veliku tavu i pržite slaninu dok ne postane hrskava. Slaninu uklonite iz tave, ali ostavite mast koja je ostala. Na njoj dinstajte luk 2 do 3 minute. Dodajte senf, ocat i papriku. Na kraju dodajte i slaninu.

Prije posluživanja umakom prelijte salatu i dobro promiješajte.