Nazad na početnu

New York Cheesecake

Najpoznatiji kolač od sira svakako zaslužuje da ga isprobate.

03:30
4 osobe
Lako

Nutritivne vrednosti

549 kalorija
Proteini 11g
Ugljikohidrati 37
Masti 41 g
Zasićene masti 24g
Vlakna 1g
Šećer 25g
Sol 1,04 g

Sastojci

  • Kora

  • 90 g otopljenog maslaca
  • 140 g mljevenih keksa
  • 1 žlica šećera
  • Punjenje

  • 900g krem sira (Philadelphia)
  • 250g šećera
  • 3 žlice brašna
  • 1 vanilin šećer
  • naribana korica 1 limuna
  • sok od 1 limuna
  • 3 velika jaja, plus 1 žumanjak
  • 284ml kiselog vrhnja
  • Krema

  • 142ml kiselog vrhnja
  • 1 žlica šećera
  • 2 žličice soka od limuna

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Za koru, rastopite maslac na srednje jakoj vatri. Umiješajte mrvice keksa i šećer tako da se smjesa ravnomjerno navlaži. Pritisnite smjesu na dno lima za pečenje i na rubove. Pecite 10 minuta.

Za punjenje, povećajte temperaturu pećnice na 200°C. Sir miksajte oko 2 minute ili dok ne postane kremast. Postupno dodajte šećer, zatim brašno i prstohvat soli i dobro izmiješajte.

Nastavite miješati i dodajte vaniliju, koricu limuna i sok. Umutite jaja i žumance, jedno po jedno, i miješajte. Umiješajte kiselo vrhnje dok smjesa ne postane glatka.

Smjesu sipajte u lim za pečenje s korom. Pecite 10 minuta. Smanjite temperaturu pećnice na 110°C i pecite 25 minuta. Ako lagano zatresete kalup smjesa za punjenje se također mora zatresti. Isključite pećnicu i otvorite. Neka se kolač hladi u pećnici 2 sata.

Miksajte kiselo vrhnje, šećer i sok od limuna za preljev. Izlijte na kolač. Pokrijte folijom i držite u frižideru najmanje 8 sati ili preko noći prije posluživanja.

Energetska vrijednost

549