Nazad na početnu

Neobična juha od bundeve s rižom i jabukom

Ova začinjena i ukusna juha zagrijat će cijelo tijelo.

01:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 2 žlice maslinovog ili repičinog ulja
  • 2 sitno nasjeckana luka
  • 2 sitno nasjeckane jabuke
  • 3 sitno nasjeckana komada celera
  • ½ male muškatne bundeve, oguljene i nasjeckane
  • 2 do 3 žlice curryja u prahu
  • 1 žlica cimeta
  • 1 žlica sjemenki crnog kima
  • 800g nasjeckanih rajčica
  • 1 ½ l povrtnog ili pilećeg temeljca
  • 140 g basmati riže
  • šaka nasjeckanog peršina
  • grčki jogurt

Priprema

Priprema

Dinstajte luk 10 minuta zajedno s jabukama, celerom i prstohvatom soli. Dodajte bundevu, curry, cimet, kim i malo papra. Pirjajte 2 minute, a zatim umiješajte rajčice i temeljac.

Poklopite i kuhajte 15 minuta. Umiješajte rižu, poklopite i kuhajte još 12 minuta dok riža ne bude kuhana.

Po potrebi, još začinite. Umiješajte peršin i poslužite sa žlicom jogurta.

Energetska vrijednost

212