Nazad na početnu
Sastojci
- 500 g bundeve
- 1 veća mrkva
- 1 crveni luk
- 1 češanj češnjaka
- ½ žličice sjemenki kumina
- ½ žličice dimljene paprike
- 1 dl maslinovog ulja
- ½ l povrtnog temeljca
- 50 g ricotta sira
- 100 g slanutka
- prstohvat soli
- prstohvat crvene paprike
Priprema
Priprema
- U loncu zagrijte maslinovo ulje i dodajte luk, češnjak, kumin, dimljenu papriku i sol.
- Dodajte narezanu mrkvu i bundevu, a nakon nekoliko minuta zalijte povrtnim temeljcem i pustite da se kuha 20-ak minuta uz povremeno miješanje.
- Kada povrće omekša izmiješajte ga u blenderu.
- Slanutak ocijedite, dodajte sol i crvenu papriku te postavite na papir za pečenje.
- Pecite slanutak dok ne postane hrskav. Juhu stavite u tanjure, ukrasite sa slanutkom, kuminom i ricotta sirom te poslužite.