Nazad na početnu

Narančasta juha izvrsnog okusa

Ova bogata krem juha osvojit će ljubitelje bundeve svojim okusom i jednostavnošću!

00:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 500 g bundeve
  • 1 veća mrkva
  • 1 crveni luk
  • 1 češanj češnjaka
  • ½ žličice sjemenki kumina
  • ½ žličice dimljene paprike
  • 1 dl maslinovog ulja
  • ½ l povrtnog temeljca
  • 50 g ricotta sira
  • 100 g slanutka
  • prstohvat soli
  • prstohvat crvene paprike

Priprema

Priprema

  1. U loncu zagrijte maslinovo ulje i dodajte luk, češnjak, kumin, dimljenu papriku i sol.
  2. Dodajte narezanu mrkvu i bundevu, a nakon nekoliko minuta zalijte povrtnim temeljcem i pustite da se kuha 20-ak minuta uz povremeno miješanje.
  3. Kada povrće omekša izmiješajte ga u blenderu.
  4. Slanutak ocijedite, dodajte sol i crvenu papriku te postavite na papir za pečenje.
  5. Pecite slanutak dok ne postane hrskav. Juhu stavite u tanjure, ukrasite sa slanutkom, kuminom i ricotta sirom te poslužite.