Naopaki kolač od ananasa

Ako nemate ananas, možete iskoristiti jabuke.

Naopaki kolač od ananasa

01:00

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C.

55 g maslaca razmažite po dnu lima za pečenje promjera 23 cm. Ravnomjerno pospite smeđi šećer po maslacu. Rasporedite komade ananasa u jednom sloju i pospite cimet po njemu.

Mikserom miješajte preostali maslac, šećer i limunovu koricu 3 do 4 minute. Dodajte jedno po jedno jaje i vanilin šećer. Sve dobro izmiješajte.

Pomiješajte prašak za pecivo, sol i brašno. Dodajte polovicu brašna u smjesu s maslacem. Miksajte na laganoj brzini 1 minutu i dodajte preostalo brašno. Dodajte kiselo vrhnje i miksajte još 2 minute.

Lopaticom raširite tijesto preko ananasa. Pecite 35 do 40 minuta. Poslužite ohlađeno.

Ostali recepti

Namaz od tikvica
Zapečena riža s piletinom
Kruh
Salata od slanutka i ružmarina
Omlet s bobičastim voćem
Rajčice punjene piletinom i bosiljkom
Smoothie od kupina i cikle
Varivo od cvjetače i piletine
© 2025 Zdravi recepti