Nazad na početnu

Namaz od kestena

Svi znaju za maslac od kikirikija i badema, ali sigurno niste probali namaz od kestena! Ovaj domaći namaz je posebno osmišljen recept s bogatim okusom i savršenom teksturom, a ne može kupiti u trgovinama.

00:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 150 g kestena
  • 50 g oraha (ili badema)
  • 3 žlice ulja oraha, bademovog ulja ili bućinog ulja
  • 2 dl vode
  • prstohvat soli

Priprema

Priprema

  1. Najprije ispecite kestene. Zagrijte pećnicu na 200°C, oštrim nožem urežite križić na vrh kestena i stavite peći na 30-ak minuta.
  2. Gotove kestene ostavite u posudi za pečenje da se kratko ohlade. Uz pomoć bata za meso uklonite koru i očistite kestene. Za to vrijeme u istu posudu za pečenje stavite orahe i pecite ih 7-8 minuta dok ne poprime zlatnu boju i postanu masni.
  3. Očišćene kestene i orahe stavite u blender i miješajte 3-4 minute. Dodajte ulje, sol i vodu pa miješajte dok ne dobijete kremastu teksturu. Po želji možete dodati još soli, ulja ili vode.
  4. Namaz spremite u staklene posude i držite u hladnjaku. Koristite po potrebi.