Nazad na početnu
Sastojci
- 150 g kestena
- 50 g oraha (ili badema)
- 3 žlice ulja oraha, bademovog ulja ili bućinog ulja
- 2 dl vode
- prstohvat soli
Priprema
Priprema
- Najprije ispecite kestene. Zagrijte pećnicu na 200°C, oštrim nožem urežite križić na vrh kestena i stavite peći na 30-ak minuta.
- Gotove kestene ostavite u posudi za pečenje da se kratko ohlade. Uz pomoć bata za meso uklonite koru i očistite kestene. Za to vrijeme u istu posudu za pečenje stavite orahe i pecite ih 7-8 minuta dok ne poprime zlatnu boju i postanu masni.
- Očišćene kestene i orahe stavite u blender i miješajte 3-4 minute. Dodajte ulje, sol i vodu pa miješajte dok ne dobijete kremastu teksturu. Po želji možete dodati još soli, ulja ili vode.
- Namaz spremite u staklene posude i držite u hladnjaku. Koristite po potrebi.
