Nazad na početnu

Namaz od bundeve

Obožavate guste juhe od bundeve? Rado jedete i pite od bundeve? Vrijeme je da isprobate zdravi, vegetarijanski namaz od bundeve.

00:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 manja (Hokkaido) bundeva ili neka druga
  • 2 žličice ulja
  • 30 g đumbira
  • 6 žličica kokosovog mlijeka
  • prstohvat soli
  • prstohvat čilija
  • prstohvat papra
  • malo meda

Priprema

Priprema

  1. Prepolovite i očistite bundevu. Narežite na komade, dodajte ulje, sol i čili.
  2. Začinjenu bundevu raspodijelite na papiru za pečenje i pecite oko 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 230°C.
  3. Ogulite i naribajte đumbir. Štapnim mikserom pomiješajte bundevu, đumbir i kokosovo mlijeko.
  4. Po želji dodajte malo meda i papar. Namaz poslužite ohlađen s krekerima ili integralnim kruhom.