Nazad na početnu

Najukusnija juha od bundeve

Slatkastog je i punog okusa, prekrasne boje i kremaste teksture!

00:25
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 1/2 žlica biljnog maslaca
  • 1/2 glavice nasjeckanog luka
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 2 grančice svježeg timijana
  • 1/2 muškatne bundeve, oguljene i narezane na kockice
  • 4 šalice pilećeg temeljca
  • 1/2 kokošje kocke za juhu
  • prstohvat kumina u prahu
  • prstohvat pimenta u prahu
  • sol
  • papar

Priprema

Priprema

Rastopite maslac na srednje jakoj vatri i pirjajte luk, češnjak i timijan oko 5 minuta.

Dodajte bundevu i pileći temeljac. Kuhajte oko 15 minuta. Ubacite kocku za juhu i začinite kuminom, pimentom, solju i paprom.

Ulijte juhu u blender i dobro izmiješajte.

Poslužite toplo.

Energetska vrijednost

140