Nazad na početnu

Najfinija torta od naranče i badema (Dijeta Jona Gabriela)

Odličan međuobrok. Ova torta ne sadrži nikakvo brašno.  

03:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • dvije velike sredine naranče
  • 6 jaja
  • dvije i pol šalice mljevenih badema
  • jedna i pol šalica xylitola
  • pola šalice vode
  • kora naranče

Priprema

Priprema

Operite naranče i oribajte kožu. Najbolje je koristiti organske naranče.Stavite cijele naranče u tavu, prekrijte s vodom i kuhajte dva sata. Iscjedite i ostavite da se ohladi.

Zagrije pećnicu na 190 stupnjeva. Popunite kalup za torte s papirom za pečenje. Stavite naranče u mikser i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Izlupajte jaja i dodajte naranče, mljevene bademe i jednu šalicu xylitola. Dobro izmiksajte.

Stavite mješavinu u pripremljeni kalup. Pecite sat i 15 minuta. Ostavite da se ohladi 5 minuta. Stavite ostatak xylitola u tavu sa vodom i naribanom korom od naranče. Miješajte na laganoj vatri dok se xylitol ne rastopi. Kuhajte na jakoj vatri i kontinuirano miješajte dok se ne formira sirup. Servirajte tortu sa preljevom od sirupa na vrhu.