Nazad na početnu

Najbolji bečki odrezak

Klasično austrijsko jelo obožavano je u brojnim državama, a veoma često se nalazi i na našem jelovniku.

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 500 g teletine
  • 2 jaja
  • 1 šalica bijelog brašna
  • 1 šalica krušnih mrvica
  • 2 dl suncokretovog ulja
  • prstohvat soli
  • 2 jušne žlice punomasnog mlijeka

Priprema

Priprema:

  1. Meso odrežite na odreske debljine prsta, istucite batom i posolite.
  2. Umutite jaja s dvije žlice mlijeka.
  3. Uvaljajte nareske s obje strane u brašno, umućena jaja i na kraju u mrvice.
  4. Pecite u vrelom ulju s obje strane, dok odresci ne poprime lijepu žutu boju, oko 3-4 minuta sa svake strane.
  5. Nakon što ispečete odreske, izvadite ih na papirnati ubrus kako bi se upila suvišna masnoća.