Najbolji bečki odrezak

Klasično austrijsko jelo obožavano je u brojnim državama, a veoma često se nalazi i na našem jelovniku.

Najbolji bečki odrezak Izvor slike: 123RF

00:45

Sastojci:

Priprema:

  1. Meso odrežite na odreske debljine prsta, istucite batom i posolite.
  2. Umutite jaja s dvije žlice mlijeka.
  3. Uvaljajte nareske s obje strane u brašno, umućena jaja i na kraju u mrvice.
  4. Pecite u vrelom ulju s obje strane, dok odresci ne poprime lijepu žutu boju, oko 3-4 minuta sa svake strane.
  5. Nakon što ispečete odreske, izvadite ih na papirnati ubrus kako bi se upila suvišna masnoća.

Ostali recepti

Puretina s limunom i češnjakom
Kolač od banana i oraha
Vinska torta
Tjestenina s povrćem i feta sirom
Smoothie od borovnica, limete i bosiljka
Smoothie od banana i zobenih pahuljica za doručak
Kruh od banane i meda
Smoothie od jagoda i jogurta
© 2025 Zdravi recepti