Nazad na početnu

Najbolje varivo od leće

Okrepljujući i ukusan ručak.

00:50
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 3 nasjeckane stabljike celera
  • 2 nasjeckane mrkve
  • 1/2 nasjeckane glavice luka
  • 3 nasjeckana češnja češnjaka
  • 1 žličica timijana
  • 1 žličica origana
  • 1/2 žličice crvene paprike
  • 500g pelata
  • 1l povrtnog temeljca
  • 2 listića lovora
  • 1.5 šalice leće
  • 1 žlica vinskog octa
  • sol
  • papar

Priprema

Priprema

U loncu zagrijte ulje. Dodajte luk, mrkvu, celer, prstohvat soli i papra. Dinstajte oko 15 minuta. Dodajte češnjak i dinstajte 1 minutu. Dodajte preostale sastojke, osim octa. Smanjite vatru i kuhajte 25 do 30 minuta. Prije serviranja dodajte vinski ocat, dobro promiješajte i poslužite.