Mousse od tamne čokolade i kave

Ovo je idealan desert za ljubitelje čokolade i kave. Njegova pjenasta tekstura i gorkasti okus, kombinacija su koja obara!

Mousse od tamne čokolade i kave Izvor slike: Pixabay

00:30

Sastojci:

Priprema

  1. U lonac ili metalnu posudu stavite čokoladu i kavu i pustite da se čokolada topi na pari.
  2. Za to vrijeme umutite čvrsti snijeg od bjelanjaka i šećera.
  3. Izmiksajte šlag.
  4. Otopljenu čokoladu pustite da se malo ohladi.
  5. Postupno ju i lagano, silikonskom špatulom, umiješajte u snijeg od bjelanjaka.
  6. Na kraju, kružnim pokretima, lagano umiješajte šlag i ulijte u zdjele za posluživanje.
  7. Mousse ostavite preko noći u hladnjaku.

Dobar tek!

Ostali recepti

Tjestenina s tunom i graškom
Čudesni napitak za zdravlje štitnjače
Pileća prsa s povrćem i češnjakom
Kolač od banane i čokolade
Palačinke s brusnicama
Punjene kruške
Pečeni losos sa začinskim biljem
Zeleni smoothie za doručak
© 2025 Zdravi recepti