Nazad na početnu
Sastojci
- 500 ml slatkog vrhnja
- 220 g kvalitetne čokolade
- žlica ekstrakta vanilije
- prstohvat soli
- 2 žlice šećera u prahu
Priprema
Priprema:
- Zagrijte 250 ml slatkog vrhnja, pazeći pritom da ne prokuha.
- Čokoladu narežite i stavite u dublju posudu. Ulijte zagrijano slatko vrhnje i pustite da tako odstoji minutu dok čokolada malo omekša.
- Zatim dodajte vaniliju i sol, te sve dobro izmiješajte dok se čokolada u potpunosti ne rastopi.
- Zdjelu sa smjesom ohladite u frižideru 15-ak minuta. Pripazite da se smjesa ne stvrdne.
- Šećer u prahu i ostatak slatkog vrhnja izmiješajte u šlag pomoću ručnog miksera.
- Šlag pomiješajte s čokoladom, te vrlo lagano izmiješajte kako bi šlag ostao kompaktan.
- Smjesu rasporedite u čaše i ostavite u frižideru oko 6 sati dok se potpuno ne ohladi.
- Prije posluživanja po želji ukrasite tučenim vrhnjem i čokoladnim mrvicama.