Mliječni kolač

Isprobajte lagani i mekani mliječni kolač koji se topi u ustima!

Mliječni kolač Izvor slike: Depositphotos

01:00

Sastojci:

Priprema

  1. Zagrijte pečnicu na 170°C. u posudi izmiješajte margarin i šećer, a kad smjesa bude glatka, dodajte mlijeko. Miješajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Lagano dodajte jedno po jedno jaje i dobro ih umutite.
  2. U drugoj posudi izmiješajte brašno i prašak za pecivo, zatim dodajte ekstrakte limuna i vanilije te limunovu koru. U kremastu smjesu lagano dodavajte smjesu sa brašnom i dobro izmiješajte dok se svi sastojci ne sjedine, pritom pazeći da vam ne ostanu grudice u smjesi.
  3. U kalup za pečenje promjera 25 cm (možete koristiti kalup za kuglof) stavite maslac i brašno ili papir za pečenje pa izlijte smjesu. Dobro ju protresite rukama kako ne bi ostali mjehurići i stavite da se peće 40-ak minuta, provjerite čačkalicom je li kolač gotov.
  4. Kolač izvadite iz kalupa i prospite šećerom u prahu ili umutite šlag pa u kombinaciji sa suhim voćem ukrasite po želji. Narežite i poslužite toplo.

Ostali recepti

Smoothie od zobi i breskve
Matcha doručak u zdjeli
Smoothie od kokosa i banane protiv prehlade
Tortilje od mrkve, rajčice i zelene salate
Tortilje od meda, piletine i slanine
Pileća krilca s medom i sojom
Losos sa smeđim šećerom
Čokoladni zobeni kolačići
© 2025 Zdravi recepti